Sådan betaler du af på dit SU Lån

Faktisk er det ikke helt ligetil at afbetale et SU lån, specielt ikke hvis man ikke tidligere har prøvet det. Det er enormt mange danskere der har benyttet sig af SU lån igennem tiden, og en opgørelse fra August 2012 viser således at hele 329.195 danske studerende har et SU lån.

Når man skal betale sit SU lån tilbage, så skal man enten vælge at lave en fast aftale eller en fleksibel aftale. Uanset hvad du vælger så er det selvfølgelig afbetalingsperioden som afgør hvor meget du skal betale tilbage, i og med at renten jo ikke stopper før lånet er betalt ud.

Afbetalingsramme på SU lån

Der er lavet et ret stramt regelsæt som udgangspunkt for hvordan du skal afbetale dit SU lån, fra man afslutter sin uddannelse og indtil man skal begynde sin afbetaling senest går der faktisk ganske længe, så nyuddannede har mulighed for at få deres indtægt og nye liv sat på plads. I den henseende så vil man skulle begynde afbetalingen Januar på 2′året efter man har afsluttet uddannelsen, det vil sige at hvis du afslutter din uddannelse i Juli 2012 så starter afbetalingen i Januar 2014.

Lån penge gratis uden renter i 30-60 dage – Få Gratis lån op til 15.000

Afhængigt af lånestørrelsen, og altså tidsrummet hvor du har modtaget SU lån, så vil din månedlige ydelse blive bestemt ud fra dette. Samtidig så vil betalingsperioden også stige afhængigt af summen du skylder. Hvis du skylder under 40.000,- så er betalingsperioden på 7 år, 40-60.000 er 8 år og så fremdeles stiger betalingsperioden i intervaller af 20.000,- samlet gæld. Der er et maksimum på betalingsperioden som hedder 15 år.

Betalingsperioden

Fleksibiliteten i betalingsperioden kommer så i spil hvis du har tidspunkter i dit liv hvor du ikke har mulighed for at betale ydelsen, i disse tider kan du selv være med til at justere – det kræver dog en tilladelse fra statens administration som i sidste ende selvfølgelig også har i sin interesse at lave en aftale som sikrer de får deres penge, og derved holder dig ovenvande.

Hvis du ikke betaler af på dit SU lån, så vil du sidst på måneden modtage en rykker på 50,- ekstra, og dette vil dernæst blive gentaget hvis du stadig ikke betaler – i sidste ende kan det resultere i at gælden bliver overdraget til SKAT, det ønsker du ikke! Hvis gælden bliver overført til Skat, så tager Skat således automatisk og hæver pengene fra din løb og sænker dermed din udbetaling af løn/dagpenge m.v.

– Sørg altid for at have en god dialog med Statens Administration hvis du kommer i økonomisk uføre, det kan betale sig i sidste ende! Alternativet til et SU-lån er en kassekredit, som ligeledes er meget populært.

Overvejer du en hurtig kassekredit online, så se låneeksempel hos Kassekredit.nu. Hos Kassekredit.nu finder du ligeledes en oversigt over billige kassekreditter på nettet.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *