Salget af e-cigaretter er eksploderet

e-cigaretter vinder frem

E-cigaretten er ikke så ny en opfindelse som mange går og tror. Faktisk blev de første e-cigaretter opfundet helt tilbage i 1963 af H.A. Gilbert. Dengang var forbrugerne dog ikke interesserede i produktet og det gik derfor lidt i glemmebogen indtil år 2000. Her begyndte farmaceuten Hon Lik fra Kina at videreudvikle konceptet og i 2003 begyndte man at fremstille e-cigaretterne som vi kender dem i dag. De første nyere e-cigaretter fra 2003 lignede almindelige cigaretter i farve og udformning. Forskellen er dog at det ikke var røg man inhalerede, men damp, der kom af en elektronisk proces, hvor varme ophedede en nikotinholdig væske, til man fik en fyldig damp. I dag er markedet eksploderet og sammen med de nye e-cigaretter kom også e-væsken. Op mod 300.000 danskere bruger e-cigaretter. E-cigaretterne har primært været solgt på internettet i specialiserede e-cigaret webbutikker som eksempelvis Smartsmoke. Men i de senere par år er også mange fysiske butikker begyndt at forhandle e-cigaretter.

Forbrugerne vil have e-cigaretter

De nye dampordninger kom på markedet uden nogen mærkater eller restriktioner, hvilket vil sige at det i lang tid var lovligt at dampe på steder hvor almindelig tobaksrygning var forbudt. Der er ikke påvist nogle skadelige stoffer i dampen fra e-cigaretter, derfor overgår flere forbrugere stadig til e-cigaretter, da det lige nu er det sikreste på markedet, hvad angår rygning og følgesygdomme heraf. En af de mere personlige grunde til at forbrugerne søger mod e-cigaretterne er at de her har flere muligheder, en e-cigaret behøver ikke at have den samme smagsvariant dag ind og dag ud, da man kan udskifte væsken jævnligt og derved varierer i smag og nikotinstyrke. Man kan som forbruger helt undgå smagen af tobak, men stadig få stillet nikotintrangen. Grundet disse forskellige smagsvarianter og muligheder er salget af e-cigaretter eksploderet de sidste 3-5 år. Markedet bugner nu af butikker, der kun fører e-cigaretter og e-væsker med og uden nikotin.

Rygestopkonsulenter hjælper salget

Da man kan få e-væsker til sine elektroniske cigaretter med 5 forskellige nikotinstyrker er der mange, der anbefaler at man overgår til e-cigaretter i forbindelse med et rygestop. De 5 styrker af e-væsker findes i 0, 6, 12, 18 og 24 mg. Betydningen af dette er hvor mange milligram nikotin, der er i væsken. Som forbruger kan man derfor hurtigt pejle sig ind på, hvilken e-væske der passer til ens rygetrang alt efter om man har været storryger eller har røget fra 10-20 cigaretter om dagen. Det anbefales derfor nogle steder at man som ryger overgår til e-cigaretter, da nedtrapning med disse kan ske sikkert og i et tempo, der passer til forbrugeren. E-cigaretten kan også bruges som en forebyggelse hvis man som eks-ryger er bange for at falde i vandet og begynde igen, ved at erhverve sig en e-cigaret og fylde den med e-væske på 0 mg kan man få følelsen af at ryge uden at nikotinen hiver en tilbage i sin afhængighed. I forbindelse med at lovgivningen om rygning de seneste år er blevet strammet til har flere og flere danskere skiftet til e-cigaretter hvilket har medvirket til at salget af e-cigaretter er eksploderet, da der i starten ikke var nogen specifik lovgivning om hvor der måtte dampes.

 

 

Disclaimer

Leave a reply