Flådestyring via GPS tracking

Flådestyring via GPS-tracking

Mange håndværkerfirmaer døjer med at have overblikket over køretøjer, og derfor opstår der ofte usikkerhed om, hvad arbejdstimerne er blevet brugt på – og på hvad. For at optimere dette problem handler det ganske enkelt om at spare på tid, penge og ressourcer ved at tracke virksomhedens flåde af køretøjer og maskiner. Selvom fordelene er mange, er det ikke noget, som mange virksomheder har opdaget endnu. Derfor er det vigtigt at oplyse om, hvilke fordele der kan være ved flådestyring. Her er der nemlig tale om nogle ganske specifikke fordele.

Fuldt overblik over kørertøjer via flådestyring

Flere og flere virksomheder oplever, at det er problematisk at have overblik over ansatte, køretøjer og maskiner. Det manglende overblik kan være med til at skabe ressourcespild, og man risikerer sågar at miste penge herpå. Ved hjælp af GPS-tracking er det muligt at få et komplet overblik over alle køretøjer i et system. Her kan man holde øje med køretøjets position, driftsinformation og serviceeftersyn. Alt sammen samlet ét sted. På den måde ved man f.eks. altid, hvilken medarbejder der geografisk set befinder sig tættest på den opgave, der skal løses. Man slipper derfor for tid og besværet med at ringe rundt, hvilket giver forudsætningerne for hurtigere koordinering og kommunikation og dermed større effektivitet. Samtidig har man helt automatisk mulighed for at holde øje med det enkelte køretøjs data, hvorfor der altid er styr på, hvornår køretøjet skal have serviceeftersyn. Systemet vil automatisk sende en meddelelse i god tid om, hvornår køretøjet skal serviceres. På den måde er GPS-systemet også et hjælpemiddel til at overholde både tekniske og lovmæssige forpligtelser.

GPS-tracking gør fakturering nemmere

For mange virksomheder er det et stående problem at få arbejdstimer til at hænge sammen med omsætningen. Er der ikke overblik over sammenhængen mellem timer og opgaver, kan det resultere i økonomisk spild, da det dermed er svært at dokumentere over for kunder, hvor mange timer der er blevet brugt på den enkelte opgave og hvornår. Med flådestyring er det lige pludseligt meget nemmere at fakturere timer. Dette skyldes, at der via GPS-tracking er mulighed for at få et samlet og detaljeret overblik over den samlede flåde eller et specifikt køretøj. Da disse data er registreret har man adgang til rapporter, der giver dokumentation over for kunden, så begge parter er indforstået med, hvornår en opgave er blevet og løst, og hvor den er blevet løst.

Tyverisikring

Som virksomhed kan det være fatalt, hvis man bliver udsat for tyveri. Flere og flere entreprenørmaskiner bliver stjålet, og for de firmaer, det går ud over, er det både irriterende men samtidig også en økonomisk belastning. Med montering af en GPS-tracker har man mulighed for at optimere muligheden for at genfinde sit køretøj, hvis dette skulle blive stjålet. Det forhindrer ikke decideret tyveri, men hvis ens køretøjer og maskiner er udstyret med GPS-tracking, er det altid er muligt at spore disse, hvis man skulle bliver udsat for tyveri. Det giver dermed gode chancer for at finde frem til sit stjålne køretøj og genfinde det, hvis uheldet skulle være ude.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *