Lingeri-Brands

Der findes lingeri fra Luksuslingeri.dk (gå til hjemmeside), fra Novaindex.com (gå til hjemmeside), og så findes der ”langsjerie” … Det kommer lidt an på, hvordan man udtaler det. Bare at læse ordet er ikke altid tilstrækkeligt.

Forleden sad jeg sammen med en veninde, jeg har. Hun er fra New York City, og vi kiggede på modetøj – på nettet altså.

Lige pludselig siger hun: Har du meget langsjerie? A’wha? Langsjerie? Jeg kigger på hendes skærm. Åh, du mener lingeri. Ja, det har jeg. Jeg bruger det hver dag. Skifter hver dag, så ja, jeg har meget. Og elsker at gå med det. Det er meget sjovere end trusserne nede fra tøjafdelingen i supermarkedet. Hun griner. Forstår, at hendes udtale ramte ved siden af. Hun er nu god til dansk, men med ord, som fx lingeri, se her, så går det galt. Måske også fordi hun har læst fransk sprog, inden hun kom til Danmark.

Sarda og Marie Jo

Vi kom til at tale om brug af lingeri. Hun er selv meget bevidst om, hvad hun tager på og har i det hele taget en holdning til alt, hvad der har med mode at gøre. Hun spurgte ind til, hvilke mærker jeg bruger. Jeg fortalte hende, at jeg har brugt mange forskellige mærker, men er kommet frem til, at det lingeri, jeg har det bedst med, er et lille brand, som ikke er verdenskendt.

Almindelig menneskelig nysgerrighed bevirker, at jeg spørger hende om det samme. Lige over, så at sige. Hun fortæller mig, at hendes yndlingsmærke hedder Andres Sarda. Jeg kender det ikke. Derfor googler jeg det med det samme og finder Luksuslingeri.dk. Altså – jeg er jo normalt sådan en Marie Jo pige, ikke?

Jeg ser, at det er ret eksklusivt, og meget fint i designet. Materialerne, de bruger, er meget fine. Særlige blonder og silke. Men det er ikke et mærke, som er egnet for sande vikingepiger som jeg. Det kan jeg se. Deres størrelser er små, passer fint til kvinder, som er spinkle af bygning. (Det er min veninde.) Ja, i det hele taget, så henvender Andres Sarda lingeriet sig til små fint byggede kvinder. Ikke til kvinder med min kropsbygning: Barmfager med brede hofter.

Jeg spørger hende om, hvor hun køber sit lingeri. Hun fortæller, at hun køber det, når hun er hjemme i New York i en fysisk butik. Grunden til det er, at mærket, hun kan lide ikke er billigt, så hun vil være sikker på, at det, hun køber, passer hende.

Det synes jeg, er fornuftigt nok. Kunne ikke selv finde på at købe lingeri online. Og især ikke, hvis jeg køber lingeri, som hører til i den dyre ende. Helt klart.

Da jeg spurgte hende om, hvor hun havde fundet mærket Andres Sarda, svarede hun, at hun er fra New York – med et underfundigt grinende smil til mig. Ja, jeg er fra provinsen. København er provinsiel. Så fik hun betalt tilbage for mit drilleri mht. ”langsjerie”.

Det er grunden til, at jeg holder af hende. Hun er klog, smuk og kan klare drilleri. Og så giver hun tilbage med samme mønt, uden at det kommer til at gøre ondt. På nogen af os. Det er bare så sejt af hende. Læs mere på Luksuslingeri.dk.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *