Forbrugslån

Flere og flere borgere begynder at optage forbrugslån, og derfor er det et stigende fænomen i Danmark. Specielt på internettet er lånevirksomhederne nu begyndt at udbyde forbrugslån.

Et forbrugslån er et lån på omkring 1.000 kroner og op til måske 350.000 kroner. Det vil sige, at forbrugslån som regel er forholdsvist små beløb. Eftersom det er så små beløb kan bankerne nemmere låne det ud til lånoptagerne i forhold til hvis det var beløb på flere hundrede tusinde kroner.

Det betyder, at en oversigt over online forbrugslån ikke kræver flere møder og aftaler med banken for at aftale det hele. Derfor bliver det mere og mere kendt, at man kan optage disse forbrugslån på internettet, netop fordi det ikke kræver ret meget af banken at udlåne, og det ikke kræver ret meget af forbrugerne at låne.

Hvad kræver det at optage et forbrugslån?

Hvad enten det er over nettet eller nede i pengeinstituttet, du prøver at optage det, så kræver det et par ting. Det kræver, at du er minimum 18 år, i nogle pengeinstitutter vil de have, du er mindst 20 år, og at du har en fast indkomst. Det er ikke altid et krav at have en fast indkomst.

En anden ting er, at for at kunne optage et forbrugslån må du ikke være registreret i RKI som dårlig betaler. Så det betyder, at du ikke må have en gæld et andet sted, hos en virksomhed som du ikke har betalt. Virksomheder kan anmelde dig, som dårlig betaler hos RKI, hvis du ikke har betalt efter første rykker. Hvilket betyder, at efter 10 dage kan de i princippet anmelde dig som dårlig betalende. Du er registreret som dårligt betalende hos RKI i fem år, medmindre du betaler din gæld.

Hvorfor skal du passe?

Ofte er det pga. dårlig økonomi et forbrugslån optages. Men netop fordi det går så hurtigt med at låne de penge, kan der være større omkostninger forbundet med det. Derfor skal man passe på, inden man optager lånet, fordi der ofte er højere renter på lånet. Derfor er det en dyr løsning til at betale regninger.

Selvom det virker til, at pengeinstitutterne og bankerne tjener stort på disse forbrugslån, er det faktisk dem, der sidder med risikoen. Eftersom en persons økonomi ikke nødvendigvis bliver tjekket, eller at der bliver stillet krav til den, når der optages et forbrugslån, så er bankerne og pengeinstitutterne ikke garanteret, at lånoptagerne kan betale lånene tilbage.

Kilde:

Trygt.dk

Kviklaan-info.dk

Forbrugslån-online.dk

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *