Ormehuller

I forbindelse med en bygningsundersøgelse vi fik foretaget i foråret fik vi noget af en grim overraskelse.  Det viste sig nemlig at vi havde fået skadedyr i vores træ på loftet.  I samtlige spær og lægter var der ormehuller.  Det opdagede synsmanden med det samme, der fortalte os, at det ikke er noget man spøger med. Og det skal udbedres med det samme, så konstruktionen ikke falder sammen.  Nuvel, det er ikke termitter, men det ser ud til at være fremskreden.  Han mente, at der var tale om borebiller. 

Heldigvis er vi gennem vores forsikring dækket mod svamp og insekter.  Så vi fik fat i taksatoren, der påpegede, at der ikke var fare for sammenstyrtning lige nu, men at det sikkert kunne komme om nogle år, hvis vi ikke fik gjort noget ved det.  Men han ville ikke dække det, da han sagde, at det var rådborebiller.

Helt uforstående stod vi nu og kunne altså ikke bruge vores forsikring, da det ikke var almindelige borebiller, men i stedet nogle andre insekter i køkkenet.

Eksperter i skadedyr

Efter at have grublet vores situation igennem fik vi fat i nogle eksperter indenfor skadedyr, som vi havde læst om på wikipedia.  De sendte en ung og uddannet skadedyrsbekæmper ud, der lynhurtigt kunne konstatere at vores ormehuller ikke stammede fra hverken boreorm eller andre skadedyr – men at der var tale om de farlige husbukke, der gnaver hul i træ.

Så vi vendte tilbage til forsikringen, og forklarede dem hvad skadedyrseksperten havde fortalt om sin undersøgelse af tagkonstruktionen.  Der blev helt stille i den anden ende.  Så vi fik forklaret dem, at det gjaldt om at handle hurtigt, da man simpelthen ikke kan leve med hverken væggelus i sengen eller skadedyr på loftet.  Det gav de os ret i, og straks fik vi accept på, at de ville betale og dække skaden som viste sig at være et gammelt – men stadig aktivt angreb, som man tydeligt kunne se på det drys, der kommer ud af huller i træet.

Vi kontaktede igen skadedyrsservice København og fik dem ud for at ordne vores skadedyrsproblem.  Jeg må nok sige, at jeg var forbavset over den effektivitet firmaet udviste fra de kom til de gik igen.  Derfor kan jeg kun anbefale dem til alle andre, der skulle komme i lignende situation.  Ligesom jeg heller ikke tøvede med at give dem en positiv anmeldelse på Trustpilot, så andre kan få glæde af den samme gode service mod skadedyr, som vi fik.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *