varmepumpe

Var det noget med en varmepumpe?

Et stadigt stigende antal danskere vælger varmepumpen, når de står foran valget af opvarmningsform til deres hjem. Det er en rigtig god ide af flere årsager. For det første er den sammenlignet med fx oliefyret miljøvenlig, så ved at vælge en løsning med varmepumpe, så er du samtidig med til at mindske co2 udslippet. Desuden er det en god investering, som tilfører dit hus merværdi og giver en god varmeøkonomi, så allerede på kort sigt vil du spare penge. Desuden kræver varmepumpen meget lidt vedligeholdelse, hvilket de fleste familier uden tvivl vil sætte pris.

De fleste mennesker i dag har hørt om, at vores miljø har det dårligt, om et for højt co2 udslip og om vedvarende klimaforandringer. Det spiller derfor en rolle i overvejelserne, når husejere skal udskifte oliefyret eller den gamle gaskedel.

Økonomi er altid en afgørende faktor, også når det gælder opvarmning til huset. Nogle fabrikanter af varmepumper reklamerer med en besparelse på helt op til 50 % på varmeregningen, så der er mange penge at hente på den konto. Derfor kan en investering i en varmepumpe også hurtigt være tjent ind.

At have en varmepumpe installeret kan føles lidt lige som at være fjernvarmekunde. Der er ganske enkelt ikke den store vedligeholdelse eller arbejde forbundet med anlægget. Der er ikke et oliefyr, som skal vedligeholdes, et træpillefyr, som skal fyldes med piller eller en skorstensfejer, som skal ud årligt. Alt det slipper du for. Dog er det lovpligtigt at få foretaget et årligt tjek af varmepumpen. Medmindre du er helt inde i, hvordan anlægget fungerer er det bedst at lade en autoriseret montør tjekke anlægget for dig, så du undgår ineffektiv drift pga. forkerte indstillinger.

http://varmepumpeoversigten.dk kan du læse meget mere om varmepumper og de forskellige modeller, som findes. På siden finder du også links til andre sider, hvor du kan finde yderligere information.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *